Gürcistan Vatandaşlığı Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartları Neler?

Gürcistan Vatandaşlığı Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartları Neler?
27 Şubat 2018 tarihinde eklendi.

Kendi ülke vatandaşlığından sıkılan bireyler, kendine daha karlı görünen başka bir ülke vatandaşlığına geçebiliyor. Ancak vatandaşlık başvurularında para kadar sicil durumu da önemli. Gürcistan vatandaşlığı başvurusu hakkında bilgiye ihtiyaç duyanlar, başvurunun nasıl yapıldığını ve şartların neler olduğuna buradan bakarak öğrenebilir. Sonrasında ise yapılması gereken vize gibi kısımlara geçmek!

Gürcistan Vatandaşlığı Başvurusu için Gereken Belge ve Şartlar

Her ülke vatandaşlığında olduğu gibi Gürcistan da bir takım şartları talep etmektedir bireylerde. Gürcistan’da yaşamak Türkiye’de yaşamaya oranla daha karlı ve elverişlidir diyebiliriz. Zira ülkemizde hemen her şeyden aşırı derecede vergi alınmakta. Örnek vermek gerekiyorsa esnaf iseniz yıllık verginin yanında 3 ayda bir alınan gelir beyannamesi, belediye vergileri, tabela gelir gider vergileri, fatura kesme işlemleri derken, bir araç almak istediğinizde diyelim ki, aracın değeri yurt dışında 100 bin TL, ülkeye girer girmez devletin o araçtan aldığı vergileri de eklediğimizde aracın değeri 240 bin TL olmakta. Yani bir araç almak yerine fazladan 1,5 araç daha satın alıyoruz. Ancak Gürcistan’da araba almak daha kolay. Aksine aracın en lüks değeri, 20 bin TL civarı.

Ancak aracın değeri Gürcistan’da ne kadar ucuz gibi görünse de o aracı alıp Türkiye’de satmak zor hatta imkansız. Ayrıca yasal işlemler sanıldığı kadar kolay değil. Bunlar gibi bir çok örnek verebiliriz ancak asıl konumuz Gürcistan vatandaşlığı.

18 yaş üstü olup vatandaşlık almak isteyenler başvuru şartları;

  • Kimliğinizin gürcistan diliyle tercüme edilmiş halinin noter tasdiki.
  • Hazırlayacağınız dilekçenin gürcistan diliyle tercüme edilmiş noter tasdiki.

18 yaşından küçükler için gereken evraklar ve başvuru şartları;

14 yaşından küçük birine vatandaşlık alacaksanız

  • Ailesinin vatandaşlığa dair dilekçe hazırlaması.
  • Hem anne ham babadan muvafakatname.
  • Vatandaşlık alacak çocuğunuzun doğum belgesi
  • Hem anne hem babanın nüfus cüzdanı veya pasaportunun fotokopisi

Gürcistan Vatandaşlığı Başvurusu

Vatandaşlık başvurusu kadar Gürcistan’da şirket açmak da oldukça kolay ve basit bir şekilde yapılmakta. Ülkemizde bir şirket açmak için haftalarca uğraşılması gerekiyor ayrıca buna cepten giden paralar da dahil. En ince ayrıntısına kadar detayların talep edildiği şirket kurulumunda Gürcistan daha da mantıklı gelmekte.

Yukarıdaki bilgiler dahilinde tüm evrakların Gürcistan dili ile yazılması ve onaylanması gerekiyor. Bunun için yeminli tercüme ve noter tasdiki yapan kurumlar ile çalışmanızı öneriyoruz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git